h1

Bipper og barns frihet

29. september 2010

I BA 29. september stod det om lanseringen av Bipper. Bipper er altså et lite simkort som legges under det vanlige simkortet i en mobiltelefon. Det er en mobil-løsning for foreldre til barn mellom 6 og 14 år. Bipper er utviklet av bergenseren og trebarnsmoren Silje Vallestad. Bipper er delt inn i tre tjenester: Bipper Grenser, Bipper Trygghet og Bipper Lokalisering.

Holly har blant annet observert reklame om produktet på bussen, jeg har sett reklame på f.eks TV2 og i diverse aviser. Det er også opprettet en egen nettside om Bipper hvor man kan lese mer om hva tjenesten går ut på samt å bestille abonementet. Tele2 er aktøren som står bak abonementet.

I dag diskuterte Holly, Inger og jeg Bipper og barns frihet.  Alle tre var enige i om at bruken av tjenesten reduserer barns frihet. For det første har gjerne ikke barn på 6 år behov for mobiltelefon og for det andre så kan det også føre til at barnene blir mer asosiale. Vi synes rett og slett dette er å gå litt langt. Hvorfor skal foreldre vite akkurat hvor barnet befinner seg til enhver tid? Mest sansynlig vil foreldrene bli mer bekymret og redd for barnet/barnene. Som barn har man også rett på privatliv, man er et fritt menneske i henhold til visse regler. Mer om barns rettigheter finnes på VGnett.  Vi var også inne på tanken at bruken av Bipper gjerne gjør at foreldre blir mindre interessert i barnas liv ved at de vet hvor de er og gjerne hvem de er med osv. i steden for å ha en dialog med barnet/barnene.  Man kan altså stille seg spørsmålet om hvor grensene går i forhold til rettigheter og nødvendigheter.

Stine Malene har skrevet en god post om Bipper hvor hun tar opp om det er overvåkning eller trygghet, noe som vi også var inne i vår diskusjon.

Reklamer

3 kommentarer

 1. Barnepsykologen Willy-Tore Mørch uttaler i BAs papirformat at Bipper er en «lettvint løsning for travle foreldre». Distanserer vi oss for mye til barna, når slike løsninger kommer?

  Viser forøvrig til svarposten min til Jill.


 2. Pssst: 29 oktober? 😉

  Kjekt at du ‘tar var på’ diskusjonen vår ved å lage en bloggpost om det! Stine har en fin bloggpost om Bipper også – kan anbefales.

  Lykke til videre med prosjektet! One more day 2 go ^_^


  • Takk for den 🙂 var visst kommet litt for langt ser jeg… Var inne tidligere og så på hennes post om Bipper, meget bra! Men takk skal du ha 🙂

   Du må ha lykke til videre du også!Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: